Torsdag den 16. maj 2024
UDSOLGT!!
Eksklusiv Pierre-Yves
Colin-Morey-smagning
på Falsled Kro
11 topvine fra Domaine Pierre-Yves
Colin-Morey 2010 ledsaget af en
udsøgt 5-retters menu, serveret i Vinkælderen.
Vi glæder os til at byde velkommen til en smageoplevelse af de helt store i Vinkælderens stemningsfulde rammer. Her dækker vi op til denne eksklusive smagning af 11 topvine fra Domaine Pierre-Yves Colin-Morey–årgang 2010. Der er tale om vine fra øverste øverste hylde i Bourgogne – såsom Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet.
De eftertragtede vine introduceres undervejs af Martin Damm Hansen fra Vinotinto og ledsages af en udsøgt 5-retters menu kreeret af køkkenchef Simon Juel. Retterne, der er baseret på årstidens råvarer, bliver tilberedt i vinkælderens køkken med åbent ildsted.
I kommer til at sidde samlet omkring ét bord – maks. 8 personer – hvor I kan dele duft- og smagsindtryk med de øvrige deltagere til dette helt særlige arrangement.
Arrangement
SNACK
5-RETTERS MENU
11 TOPVINE FRA Domaine Pierre-Yves Colin-Morey–årgang 2010
MINERALVAND
KAFFE/THE & PETIT FOURS
TORSDAG DEN 16. MAJ 2024
Klokken 18.30 - 23.00
BEGRÆNSET ANTAL PLADSER
Smageprogram
· Pierre-Yves Colin-Morey 2010
· Bourgogne Blanc
· Auxey-Duresses Les Ruchottes
· Saint Aubin 1’cru Remilly
· Saint Aubin 1’cru Chateniere
· Puligny-Montrachet Le Trezin
· Chassagne-Montrachet Les Anceignieres
· Chassagne-Montrachet 1’cru Les Embrazees
· Puligny-Montrachet 1’cru Champ Gain
· Meursault 1’cru Les Charmes
· Corton-Charlemagne
· Santenay Vieilles Vignes Rouge
Smagningen gennemføres i samarbejde med Martin Damm Hansen fra Vinotinto
Om Domaine Pierre-Yves Colin-Morey, Chassagne-Montrachet
Pierre-Yves Colin-Morey har lavet vin siden 2001. Først på sin fars Domaine Marc Colin og siden 2006 på de marker, han selv har arvet suppleret med det bedste indkøbte frugt, der kan købes for penge. På meget kort tid har han markeret sig som en af de bedste producenter af hvid Bourgogne på linie med navne som Jean Francois Coche-Dury, Dominique Lafon og Jean-Marc Roulon. Selv om vinene fra Pierre-Yves Colin-Morey er kostbare, så er de dog stadig fantastiske fund til pengene, når man tager kvaliteten i betragtning. Problemet er, at de kan være svære over hovedet at få lov til at købe, fordi efterspørgslen langt overstiger mængden.
Der skelnes ikke mellem egen frugt og indkøbt frugt, der udgør ca. 30%, for vinene. Kravene til kvaliteten af druerne er lige høj, og Pierre-Yves siger, at nogle af hans leverandører har endnu bedre frugt end ham selv, og han betaler også meget høje priser for den rigtige kvalitet. Hvert år er der noget af den færdige vin, der ikke lever op til den ønskede kvalitet, og det sælges så fra til negocianter.
Pierre-Yves er en mand med udsyn. Han har arbejdet hos fremtrædende producenter over hele verden inden han vendte hjem til Chassagne. Han smager til stadighed vine fra hele verden, og hans vinøse forbillede er tør Riesling. Han er ikke bange for at tage anderledes metoder i brug for at lave klassiske vine i netop den stil, han gerne vil have. Intense, mineralske, terroirprægede, rene og uden for meget præg af nyt fad. Han har indrettet sig i lokaler i Chassagnes industriområde for at få plads nok, han bruger fade på 350 liter i stedet for de normale 228 liter og endelig bruger han ikke battonnage, men lagrer til gengæld vinene længere end normen (16-18 måneder, hvilket så også betyder, at han skal have plads til to årgange ad gangen).
For at undgå problemer med oxidering, bruger han bredere propper og forsegler vinene med voks.
Pris pr. person (ekskl. overnatning)
5500,- DKK
Kun 8 pladser
Pris pr. person (inkl. overnatning og morgenmad)
Lille dobbeltværelse – pr. person: DKK 8.435,-
Dobbeltværelse – pr. person: DKK 8.785,-
Stort dobbeltværelse – pr. person DKK 9.035,-
Suite – pr. person DKK 9.235,-
Falsled Suiten – pr. person: DKK 11.285,-
*Priserne er pr. person ved 2 personer på et værelse
Vi kan desværre ikke tage hensyn til allergener og særlige ønsker, i forbindelse med dette arrangement.
Reservation
Booking af dette arrangement skal gøres direkte ved receptionen på mail info@falsledkro.dk eller tlf. 62 68 11 11